TheraMed

Centrul Pinocchio

Pinocchio

Gradinita My Kids

My Kids

Statistici

Vizitatori: 59430034

Pentru tine si copilul tau !

GradinitaOrtodoxaSfEcaterina
 
Abilitatile lingvistice necesare la gradinita PDF Imprimare E-mail
Copil la gradinitaEste de asteptat ca un copil de gradinita sa prezinte bune abilitati de comunicare si ca el sa poata exprima o varietate de idei prin intermediul limbajului folosit.

Trebuie ca el sa fie capabil sa explice un eveniment intr-o maniera clara, adica sa respecte secventele pe care le povesteste, dand suficiente detalii (dar nici prea multe), utilizand termeni precisi si tinand cont de cunostintele interlocutorului sau ale publicului sau.

Aceasta abilitate va fi necesara cand copiilor li se va cere sa povesteasca cum au petrecut sfarsitul de saptamana sau cand vor fi nevoiti sa prezinte un proiect, dar tot asa de bine intr-o varietate de situatii cotidiene.
Capacitatea de a argumenta permite copilului sa-si exerseze abilitatile din punct de vedere al negocierilor, abilitate esentiala pentru a supravietui in societate.

La 5 ani copilul nu detine decat primele sale arme in acest domeniu (urmand apoi un lung proces de invatare si, deseori, supravegherea din partea unui adult se intervede a fi necesara). Dar, chiar si asa, copilul trebuie sa isi poata apara punctul de vedere, chiar si daca o face intr-o maniera stangace (« Nu e vina mea ! »).

Pe plan lingvistic, capacitatea copilului de a aduce argumente cere o buna stapanire de forme lingvistice complexe, cum ar fi : cauza (« pentru ca ... ») sau exprimand consecinta (« daca mai faci asa, o sa... »)

O alta abilitate frecvent solicitata pe perioada anilor petrecuti in gradinita este capacitatea de a povesti. Aceasta abilitate se dezvolta, printre altele, cand copilul ia contact cu cartile sau povestile, care se invart de regula in jurul unei actiuni precise. Prima parte il introduce pe copil in contextul povestirii. Este momentul in care acesta poate prezenta personajele principale, locul si momentul actiunii, precum si punctul de plecare. De exemplu, Scufita Rosie care pleaca la drum sa duca de mancare bunicutei sale. Un eveniment care se declanseaza (intalnirea cu lupul) modifica intentiile despre care aflam la inceput.

In continuare, povestirea se deruleaza in functie de diversele reactii ale personajelor pentru ca la final sa se ajunga la un deznodamant al situatiei, fericit sau nefericit.

Citeaza acest articol pe site-ul tau Vizualizat: 6193

  Comenteaza articolul

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.
Va rog autentificati-va sau inregistrati-va.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Urmator >

Gradinita Disney

Gradinita Disney

Clubul Oaki

ABC Dance

Autentificare


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Evenimente

« < March 2019 > »
M T W T F S S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gradinita

Gradinita Sfanta Ecaterina

Cauta in site

 
SC JRC SRL © 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii de utilizare