TheraMed

Centrul Pinocchio

Pinocchio

Gradinita My Kids

My Kids

Statistici

Vizitatori: 59242890

Pentru tine si copilul tau !

GradinitaOrtodoxaSfEcaterina
 
Spunand „Pa” si despartindu-te zilnic de copil... PDF Imprimare E-mail

Fetita uitandu-se dupa parintiIeri a fost o dimineaţă relaxantă şi toţi membrii familiei s-au trezit uşor. Ai simţit armonia din cadrul familiei atunci când îmbrăcai copilul de dimineaţă şi când vorbeaţi despre ce năzdrăvănii a făcut el ieri la grădiniţă. Cântaţi cântece în maşină, în drum spre grădiniţă, pentru ca mai apoi să vă îmbrăţişaţi, să vă sărutaţi şi să vă luaţi la revedere de la copil. Copilul suspină la plecarea ta şi se alătură prietenilor lui de la grădiniţă.

Dar astăzi întreaga familie este obosită şi nu are o dispoziţie tocmai bună. Copilul s-a enervat din cauza hainelor cu care urmează să fie îmbrăcat, face mofturi la micul dejun şi bineînţeles că urmează un meci cu ţipete. În maşină conduci cu viteză spre grădiniţă, căci aţi întârziat, schimbi des postul de radio şi eşti concentrată la drum. Despărţirea este în grabă şi aproape mecanică iar copilul începe să plângă, să lovească în stânga şi în dreapta şi să se văicărească. Te simţi vinovată şi stânjenită. Ce poţi face? Separarea începe cu mult înaintea evenimentului propriu-zis, iar efectele sale persistă toată ziua. Copiii mici se tem să se despartă de părinţii lor, în special când lucrurile nu au decurs prea bine mai înainte de despărţire. Această teamă şi comportament „furtunos” sunt normale. Spunând „la revedere”, despărţirea devine mai uşoară, astfel încât copilul să se simtă mai în siguranţă, încrezător în tine că vei reveni întotdeauna la el, că vei înţelege că el n-ar face nimic care să te facă să-l părăseşti.

Cum să faci despărţirea mai uşoară?
Aplanează conflictul matinal.
Acest lucru îl asigură pe copil că acest conflict nu va afecta dragostea nesfârşită dintre voi. Cu calm, încearcă să-i explici cum te simţi atunci când te desparţi de el. În acest fel, îl poţi ajuta pe copil să facă faţă temerilor sale. Un simplu „Îmi va fi dor de tine toată ziua şi mă voi gândi la tine” sau „Abia aştept să te văd după orele de munca” pot trasmite copilului mesajul că el este important pentru tine chiar şi atunci când nu sunteţi împreună.

Lasă copilul să ştie la ce să se aştepte. Explică-i ce s-ar putea întâmpla în timp ce eşti plecată de lângă el: „Te vei duce la grădiniţă ca să te joci şi să mănânci ceva bun”. Anunţă-l pe copil când anume din zi te vei întoarce. Foloseşte un orar ca să înţeleagă; de exemplu, reîntoarcerea ta să fie după o activitate de rutină: „Mă voi întoarce după ce te vei trezi din somn”.

Dă-i voie copilului să-şi ia cu el plăpumioara lui sau jucăria de pluş preferată. Un obiect familiar lui îl face mai sigur pe el.
Spune-i copilului tău că pleci, dar că nu vei dispărea. Acest lucru îl va face să se simtă mai în siguranţă şi va uşura despărţirea voastră.

Despărţirea să fie scurtă. Dă-i copilului o îmbrăţisare şi un pupic scurt şi apoi pleacă. Despărţirile lungi pot fi dificile. Urmează un ritual. Ia-ţi la revedere în acelaşi mod în fiecare zi. Îl va ajuta pe copil să ştie deja la ce să se aştepte şi să se simtă mai în siguranţă. Dacă programul tău se schimbă, sună-l ca să nu se îngrijoreze sau să creadă că nu vii să îl iei de la grădiniţă.

Situaţii când despărţirea de copil este mai dificilă:
- când este prelungită (peste noapte sau mai lungă)
- se produce prea dur, iar copilul nu este pregătit.
- este lăsat în grijă într-un mediu nefamiliar, cu educatoare neprimitoare.

Cu cât vei fi mai calmă şi încrezătoare, vei fi un model şi un real sprijin pentru copilul tău, şi, în acest timp, va învăţa să spună la revedere fără probleme. Aminteşte-ţi să te reîntorci la el cu zâmbetul pe buze.


Citeaza acest articol pe site-ul tau Vizualizat: 5656

  Comenteaza articolul

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.
Va rog autentificati-va sau inregistrati-va.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Urmator >

Gradinita Disney

Gradinita Disney

Clubul Oaki

ABC Dance

Autentificare


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Evenimente

« < March 2019 > »
M T W T F S S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gradinita

Gradinita Sfanta Ecaterina

Cauta in site

 
SC JRC SRL © 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii de utilizare