TheraMed

Centrul Pinocchio

Pinocchio

Gradinita My Kids

My Kids

Statistici

Vizitatori: 59352727

Pentru tine si copilul tau !

GradinitaOrtodoxaSfEcaterina
 
Copiii aflati la gradinita in timpul zilei – sunt mai agresivi? PDF Imprimare E-mail

Copil incruntatSe pune întrebarea: copiii care petrec mai mult de 30 ore pe săptămână în grija altcuiva decât a părinţilor sunt mai agresivi decât ceilalţi copii?

Acest studiu a descoperit că un procent de 16% din copiii cu vârsta de 4½ ani care au fost daţi în grijă mai mult de 30 ore pe săptămână au probleme de comportament, sunt bătăuşi, pretind să aibă toată atenţia şi răspund adulţilor. Ceea ce nu s-a menţionat este faptul că pentru 16-17 % din toţi copiii cu această vârstă este tipic un comportament ca cel descris mai sus, dar mai accentuat. În concluzie, incidenţa problemelor comportamentale pentru copiii aflaţi în grijă tot timpul nu este mai mare decât cea aflată în general în rândul tuturor copiilor.

Calitatea îngrijirii este importantă
Calitatea îngrijirii este foarte importantă. Atunci când mediul de îngrijire a fost stimulativ şi bine organizat, copiii au dobândit un vocabular mai bun, atenţie avansată, o memorie excelentă şi se înţeleg mai bine cu cei aflaţi în aceeaşi situaţie ca ei. În contrast, copiii care petrec mai mult timp în faţa televizorului au probleme mai mari de comportament, au un vocabular sărac şi nu se descurcă aşa bine la matematică.

Educaţia copiilor de către părinţi & Mediul familial - factorii cei mai importanţi
Calitatea educaţiei şi a mediului familial se reflectă în comportamentul copiilor. Copiii ai căror mame sunt mai atente şi răspund la necesităţile lor dobândesc abilităţi mai bune înainte de  începerea şcolii (aptitudini lingvistice) şi semnalează doar câteva probleme de comportament.

Implicaţia părinţilor
Părinţii ai căror copii sunt daţi în grijă pot alege standarde înalte de calitate în ce priveşte educaţia lor. Într-un mediu select – oferit chiar de prieteni şi de rude, educatori sau personal calificat în educaţie – copiii îşi petrec doar puţin timp uitându-se la televizor şi mai mult timp discutând cu adulţii. Copiii din acest mediu au activităţi diverse, de iniţiere, care le stimulează abilităţile lingvistice şi cognitive şi le asigură o dezvoltare socială profundă.

Contrară cu argumentele raportate de studiul menţionat mai sus este calitatea îngrijirii copilului şi modul în care părinţii percep situaţia copilului dat în grijă, deci ceea ce contează este calitatea şi nu cantitatea.


Citeaza acest articol pe site-ul tau Vizualizat: 4934

  Comenteaza articolul

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.
Va rog autentificati-va sau inregistrati-va.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Urmator >

Gradinita Disney

Gradinita Disney

Clubul Oaki

ABC Dance

Autentificare


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Evenimente

« < March 2019 > »
M T W T F S S
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gradinita

Gradinita Sfanta Ecaterina

Cauta in site

 
SC JRC SRL © 2007 - Toate drepturile rezervate - Termeni si conditii de utilizare